Training: Omgaan met agressie (herhaling)

Herhalen is de kracht van het leren!

Heb je eerder bij ons (of een andere organisatie) de basistraining gevolgd? Goed om je kennis en vaardigheden dan op peil te houden en regelmatig weer nieuwe inzichten op te doen.

In deze herhalingstraining gaan we ervan uit dat je de basis beheerst en reeds (enige) ervaring in de praktijk hebt opgedaan met het geleerde. Zodoende blijft er na het opfrissen van de basisonderwerpen meer tijd over om in te zoomen op specifieke situaties die jij of je collega’s de afgelopen tijd hebben meegemaakt. Hoe heb je de geleerde vaardigheden toegepast en hoe verliep dat? Waar wil je jezelf verder in (door)ontwikkelen?

Dagdeel 1:
Agressie: Uitgangspunten omgaan met agressie in professionele context
Casus bespreking: Welke incidenten heb je onlangs meegemaakt?
Vorm en Norm: Welke vormen zijn er en wat is grensoverschrijdend?
Spanning: Hoe werkt spanning bij mij en wat gebeurt er dan?

Dagdeel 2:
Zelfcontrole: Fysieke- en mentale technieken om rustig te blijven
Contact maken: Inleven, verplaatsen, de kern boven krijgen
Begrenzen: Opties bieden, consequenties aangeven, afronden
Veiligheid: Veilig op huisbezoek, veilig in de spreekkamer

Deze training is voor professionals die tijdens hun werkzaamheden met agressie & geweld te maken kunnen krijgen en eerder een basistraining bij ons of een andere organisatie hebben gevolgd.

Afhankelijk van je organisatie, totale deelnemersgrootte of specifieke doelstellingen is het mogelijk om qua functies homogene groepen samen te stellen. Dat zorgt voor verdieping. Of juist heterogene groepen. Dat zorgt voor verbreding. We bekijken graag samen met je de mogelijkheden.

We hanteren een groepsgrootte van max. 10 deelnemers om iedereen voldoende individuele aandacht te kunnen geven.

Deze training is (zoals al onze trainingen) actief van opzet en bestaat uit een mix van onderwijsleergesprekken, individuele- en subgroepopdrachten, casusbesprekingen en voorbeeldsituaties door een professionele trainingsacteur. Bij ons geen saaie powerpointpresentaties maar energieke trainers en acteurs met ervaring en passie voor het vak!

Deze training bestaat totaal uit 2 dagdelen. Op verzoek is het mogelijk om de training in te korten (workshop) of uit te breiden met een extra dag(deel).

De maximale groepsgrootte bedraagt 10 personen. Zodoende kunnen wij iedereen voldoende individuele aandacht geven.

Ben je nieuw bij ons? Dan leren we jullie organisatie graag eerst kennen. Dat kan in een persoonlijk gesprek waarin we samen vaststellen hoe de aanpak van agressie momenteel verloopt en welke wensen/behoeften er zijn. Op basis van deze informatie ontwikkelen wij de herhalingstraining op maat.

Ben je al klant? Dan weet je hoe we werken en dat we graag horen welke specifieke wensen je voor deze training hebt. Goed om ervaringen van de eerdere trainingen erbij te betrekken en eventueel recente agressie incidenten te besproken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Samengevat:
Incompany maatwerktraining
Professionals met klantencontact
2 dagdelen
Op locatie van opdrachtgever
Op aanvraag
Download de uitgebreide factsheet